Gezelschappen

Het Theaterkwartier Utrecht bestaat uit Theaterhuis de Berenkuil, theater De Paardenkathedraal en de Snijzaal. Hier werken onder andere DOX, Het Filiaal theatermakers, De Dansers en Theater Utrecht. Typische Utrechtse gezelschappen die met hun voorstellingen en kunstprojecten de gehele breedte van de (Utrechtse) bevolking bereiken. Meestal zijn nieuwe producties eerst in één van de panden in dit Theaterkwartier te zien, voordat ze uitvliegen over de rest van de wereld. Lees hieronder meer over de vier gezelschappen.

20190331_TARONALEONORA_WMNB_OLAF_2095_WEB

DOX

DOX is hét huis voor jong podiumtalent in Utrecht. Een plek waar performers en makers zich verder ontwikkelen op het gebied van theater, dans, urban arts, muziek, visuals en film. Stapsgewijs gaan jongeren mee in de podiumkunstwereld om uit te groeien tot professionals én sterke individuen die ergens voor staan. De jongerencultuur en de eigen leefwereld zijn de bron van inspiratie. Het werk is in de theaters te zien, maar ook op poppodia, festivals en in de stad.

Lees meer op wijzijndox.nl

Het Filiaal Theatermakers

Wij maken voorstellingen voor families en het basisonderwijs. Onze producties reizen nationaal en internationaal, we komen overal en zijn er voor iedereen! Combineerden we in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live voor je neus gemaakte film.

Rond elke voorstelling wordt omlijstend lesmateriaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Lees meer op www.hetfiliaal.nl >>

De Dansers

De Dansers is een Utrechts gezelschap onder leiding van Josephine van Rheenen en Guy Corneille. De Dansers maakt ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt internationaal geprezen voorstellingen voor kinderen/families en voor (jong)volwassenen. 

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. Dat doet de groep door simpelweg contact te maken en energie te geven, in alles wat ze doen. De Dansers maakt werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en aanraking opnieuw aanboort.

Lees meer op www.dedansers.com >>

Theater Utrecht

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en staat voor uitdagend, ontregelend en bevlogen theater. Het behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. Theater Utrecht brengt hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur, en zet die naar eigen hand in uitdagende en betrokken voorstellingen met een sterk muzikaal karakter. Het eigen theater, De Paardenkathedraal, fungeert als herkenbare thuisbasis. Het is het centrum van waaruit alle activiteiten plaatsvinden: het produceren en presenteren van theatervoorstellingen, ontmoetingen tussen kunstenaars en toeschouwers en de ontwikkeling van aanstormende talenten.

Lees meer op www.theaterutrecht.nl.

Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, Utrecht, info@deberenkuil.nl
De Paardenkathedraal, Veeartsenijstraat 155, Utrecht, info@theaterutrecht.nl
De Snijzaal, Hoefijzerstraat 10, Utrecht, info@theaterutrecht.nl